fbpx

THEMA – SPROOKJE

SLIM FIT

Er leefde eens in een dorp, een meisje die dacht dat ze dik was. Ze was niet blij met haar figuur. Ze dacht aan niets anders dan slanker te zijn. Haar enige ambitie was om dat te bereiken. Sporten, dieeten, ze deed er alles aan. Op een dag kwam zij te weten over een vrouw in het park die een toverdrank had, als je het drinkt kwam je niet meer aan en gaf het jou ook de figuur die je wil.

“Ik hoef nooit meer te sporten met die toverdrank. Die moet Ik hebben,” dacht het meisje. Ze ging op zoek naar de vrouw in het park en toen ze haar zag zitten op een bank zei ze “ik heb begrepen dat je een toverdrank hebt die mensen het figuur kan geven die ze willen,” “Dat is waar,” zei de vrouw. “Mijn slim fit recept,”

“Kan ik die recept krijgen,” zei het meisje. “ Nee, dat is een ouwe familie recept,” zei de vrouw.“ Maar de toverdrank kan je krijgen voor een doos chocola,”. De vrouw was niet echt aardig, ze was een heks die deed maar alsof om mensen te lokken haar toverdrankje te drinken. In het dorp was er een chocoladewinkel. Daar liep het meisje naar toe. Kocht een doos chocola, gaf het aan de vrouw en kreeg een flesje toverdrank mee. Ze dronk het flesje leeg en ging snel naar bed.

Volgende dag weegde zij twee keer zoveel “hoe kan dit nou, wat gebeurt er. ”Nog een dag later en ze raakt in paniek “er is iets mis, iets is niet goed, ik moet op zoek naar de vrouw,”. Zij kwam de vrouw tegen in het park. Op het bankje zat ze chocola te eten. “Er is iets mis. Ik kom juist aan. In plaats dat ik afval,” zei het meisje. “Alles is prima,” zei de vrouw. “Als ik chocola eet kom jij aan in mijn plaats dankzij de slim fit toverdrank” met een gruwelijke blik stond ze op en zei ”Morgen kom ik weer om chocola te eten,” en liep weg.

Het meisje wist niet wat te doen. Ze kreeg een idee ”Zonder chocola word ik niet dikker,”. Ze had niet genoeg geld om alles te kopen dus besluit ze om de chocola’s te stelen. In de chocoladewinkel met haar tas vol gestolen chocola was zij op het punt te vertrekken. Plotseling, werd ze aangehouden door de chocolademaker en hij vroeg aan het meisje “Waarom steel je van mij,” met tranen in haar ogen vertelde zij haar verhaal.

De chocolademaker kreeg medelijden met haar en zei “Maak je geen zorgen ik regel het wel,”. Hij maakte die avond giftige chocola die al dodelijke is bij de eerste hap. De volgende dag verkocht de chocolademaker een giftige doos chocola aan de vrouw. Ze liep naar het park en zat op de bank. Begon te eten en viel dood neer. Het meisje was blij en trouwde met de chocolademaker en ze zat nooit meer in over haar figuur.

Comments

comments

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *